este perioada în care copilul învaţă mai repede decât în oricare altă perioadă a vieţii sale. Acuma se formează 80% din personalitate.
.Având în vedere aceste lucruri, programul şi activităţile educaţionale ale grădiniţei noastre se adresează tuturor laturilor de dezvoltare: fizică, pihică (încrederea în sine, înţelegerea propriei personalităţi, capacitatea de a exprima gândurile şi sentimentele şi de a-şi controla impulsurile), intelectuală(cognitive, inclusiv competenţa lingvistică) şi a relaţiilor sociale (capacitatea de interacţiune cu alţii).
O mână de ajutor întină celor care s-au hotărât să ne treacă pragul şi să scrie povestea prichindeilor alături de noi.
Nu te îngrijora prea mult dacă, în ciuda pregătirilor anterioare şi a eforturilor depuse, copilul începe să plângă şi refuză să se îndeparteze de tine pentru a se alătura colegilor de aceeaşi vârstă. Agăţatul de fusta/mâna mamei şi lacrimile constituie manifestări sănătoase, mai ales în cazul celor micuţi, aşa că încearcă să nu reacţionezi dur şi exagerat.
Munca ta nu se termină odată cu începerea grădiniţei. Procesul de învăţare durează toată viaţa.
Există multe metode pentru a dezvolta copilului tău plăcerea de a învăţa.Aminteşte-ţi că nu toţi copiii se acomodează imediat cu grădiniţa. Începutul grădiniţei reprezintă cel mai provocator 'la revedere' între copil şi părinte. Pregătită în avans, acestă nouă etapă în viaţă îi poate asigura celui mic încrederea în sine şi sentimentele de protecţie de care are nevoie
Viziune-Filosofia Noastră
Pentru buna desfășurare a activității din grădiniță vă rugăm să respectați următorul program:
Este formată din cei mai entuziaști colegi, plini de dăruire și ambiție, care
zilnic contribuie la dezvoltarea copiilor dvs.
Dorim sa sprijinim parintii care se implica in educatia propriului copil. Printr-o educare a educatiei, parintele poate dobandi cunostiintele si competentele necesare in vederea implinirii obiectivelor pe care ni le vom proprune in cadrul orelor de consiliere.
Dorim sa contribuim la dezvoltarea unor generatii de copii sanatosi si fericiti in familiile lor; sa le oferim parintiilor, la nevoie, idei si strategii de schimbare a unor comportamente nedorite.